PP-hankkeen kevään päätapahtuma pidettiin Juvanpuiston koulussa 19.4.2018. Päivän avasivat Juvanpuiston koulun rehtori Vesa Äyräs ja Espoon opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen. Kaikkien kahdeksan osallistujakoulun tiimit esittelivät talven aikana tehtyjä tulostus- ja robotiikkaprojektejaan. Puhujiksi  olimme saaneen Pekka Piholan Robotiikka- ja tiedekasvatuksesta, Timo Saalastin Saalasti Oy:stä sekä Pekka Salokanteleen 3DBearista. Päivässä esittäytyivät lisäksi Maker3D ja StepSystems -yritykset.

Jokainen osallistujakoulu oli valmistanut yhden tai useamman messuesittelyn. Ideana oli, että esittelyt olisivat mahdollisimman interaktiivisia, jotta yleisö pystyisi osallistumaan eikä vain katsomaan. Tässä jokainen tiimi onnistui hienosti. Vajaan tunnin välein vierailevat puhujat pitivät tietoiskun 3D-tulostuksen ja robotiikan aloilta.

Oppilaat olivat tehneet talven aikana monta peliä ja kilpailua, saimme kokeilla esim. Oulun tiimin miniflipperiä ja Espoon kristillisen koulun Vex IQ -robotin ohjaamista, kasviväriveikkausta sekä dronen lennättämistä. Myös 3D-tulostettuja kuuluisia rakennuksia saimme arvailla Vaasan tiimin kilpailussa sekä kokeilla peliprojektin useampaa peliä Karamzinista ja ihailla keksintökuukauden runsasta satoa Koulumestarista. Juvanpuiston oppilaat esittelivät lisäksi EV3-robotiikkaa sekä hiljattain voittamiaan palkintoja.

Toiminnallinen päivä oli erittäin onnistunut. Suuri kiitos siitä erityisesti Juvanpuiston koulun opettajille Arto Sahramaalle sekä Joonas Pirhoselle! Päivä poiki useita yhteydenottoja ja onkin mukava nähdä, syntyykö hankkeen ympärille vähitellen 3D-tulostuksen ja robotiikan harrastajien verkosto.